else-miek.reismee.nl

1e dagen Sydney

Zondag 24 oktober: Tas gepakt, 13 kg., 1e obstakel al overwonnen: die backpack gaat mij in ieder geval dus geen dubbele hernia bezorgen

Wink
. Op naar Australie! Nadat ik op schiphol uitgezwaaid was door Steffie, papa, mama en Andor stond ik er dan toch echt alleen voor. Londen Heathrow was nog even spannend. 2 Uur overstaptijd is op papier prima te doen. Maar als je vliegtuig dan eerst tig rondjes boven Londen moet blijven cirkelen (wel een mooi uitzicht over londen trouwens) en uiteindelijk mag landen op de allerverste landingsbaan, tja dan wordt het toch nog stevig doorlopen... Maar Else-Miek zou Else-Miek niet zijn als dit ook allemaal (hetzij op het allerlaatste moment) wel weer goed ging. De vlucht naar Bangkok verliep verder prima. Ik zat naast een aardige Brits-Grieks-Australische vrouw die constant 'sorry' en 'my darling' zei en me bovendien volstopte met Engelse drop en lekkere zelfgemaakt olijfbroodjes. Als ik zo om me heen keek in het vliegtuig, had ik het heel wat slechter kunnen treffen (ik was blij dat ik niet naast de 1-benige man van zo'n 200kgvan een paar stoelen verderop zat). Na een filmpje, een beetje lezen, een ' overheerlijk' vliegtuigdiner incl. flesje wijn, een paar uur slechte slaap, een typisch engels ontbijtje (scrumbled eggs, bacon, sausage and mushrooms) en een beetje naar buiten staren stond ik alweer in Bangkok, waar de hitte me tegemoet kwam en ik me eindelijk eens groot voelde. De laatste 9 uur vliegen leek een eeuwigheid te duren en ik was dan ook heel blij toen ik s' ochtens rond 8 uur uiteindelijk bij mijn hostel was aangekomen. Ik wilde eigenlijk heeeeeeel lang gaan slapen. Maar om een jetlag te voorkomen ben ik gelijk maar met een goede kaart op zak de stad gaan verkennen.
De eerste indruk van Australie is goed: Wat zijn de Aussies toch vriendelijke mensen! En het bekende 'no worries' heb ik nu al zo'n 100x gehoord, maar toch blijft het leuk klinken. Via het centrum (wolkenkrabbers, fruit-en koffiebars, en veel leuke winkels) onder de zwevende monorail door ben ik naar Sydney harbour gelopen. En terwijl ik daar heerlijk in het zonnetje zat te genieten van het uitzicht op de Harbour Bridge ben ik bestolen! Gelukkig niet van mijn portomonnee, maar een hongerige zeemeeuw griste mijn broodje uit mijn handen, nog voordat ik zelf de 1e hap kon nemen. Daar ging mijn lunch... :-( Daarna heb ik een kijkje genomen bij het Opera house en de rest van de middag heb ik doorgebracht in de Royal Botanic Gardens. Ik heb daar heerlijk genoten: van het zonnetje, van het mooie uitzicht, van de fanatiek sportende australiers, van het ongedwongen praatjes maken met wildvreemden, van het geluid van de vele vogels en van de mooie bloemen en bijzondere bomen. Minder genoot ik van het gekrijs van de vleermuizen in Palm Groove. Maar het was wel een bijzonder gezicht: 1000-den vleermuizen (flying foxes) hangend in de bomen. Om een uurtje of 19.00u wasik weer terug bij het hostel, waar ik mijn ogen niet lang meer open kon houden.....

Bas v.d. Toren

Ha Em,

Een fraai verslag dat ik met veel genoegen heb gelezen! Het doet mij deugd dat het u zo goed gaat en dat u, in tegenstelling tot ons alhier, van prachtig weder en zonneschijn kunt genieten.

Kus,

Oom.

Melissa

Elsje!

Super leuk verhaal ;) schrijfkunsten heb je in ieder geval! Heel veel plezier nog oude team maat :).

-x- liefs!

els

Leuk verhaal, je kunt altijd nog schrijfster worden als het aan mensenknutselen niks meer is.... Geniet ervan. Hoelang blijf je eigenlijk? Have fun en pas op jezelf.

liefs,
Marjanski

Suus

Hee Elsje..

Top dat je goed ben aangekomen down under :)
Zo ben je in Nederland en zo ben je aan de andere kant van der wereld.
Leuk verhaal, ik ben nu al een jaloers persoon!
Ben heel benieuwd naar je volgende verhalen en alle avonturen die je daar gaat beleven..
Heeel veel plezier daar, geniet er onwijs van, doe lekker gek want je kent toch niemand daar ;)

Kusje

Martine

Dokter Els!

Niet gevreesd ik heb wat handige tips tegen een jetlag :-)!

Kusjes!

Om een jetlag te behandelen zijn er niet zo heel veel methodes, maar er zijn wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om je beter te voelen:

•Zoek de zon op. Als je aangekomen bent en meteen last krijgt van een jetlag, blijf dan minstens een uur buiten in de zon zitten. Het zonlicht zorgt ervoor dat je SCN je biologische klok weer goed zet.
•Stel een slaap- en eetschema op. Je kan een persoonlijk plan maken dat speciaal is aangepast aan jouw reis. Er wordt beweerd dat dit plan de klachten van een jetlag flink verminderd. Doormiddel van je vluchttijden, bestemming en wat persoonlijke voorkeuren krijg je een door de computer gemaakt verslag met een reisbeschrijving zodat je je biologische klok kunt verzetten naar de tijdzone op je bestemming. Op www.stopjetlag.com kan je voor 25 dollar (ongeveer 17 euro) zo'n plan laten maken. Dit bedrijf beweert dat je met dit plan totaal geen last zal hebben van een jetlag. Op de website kun je ook een aantal meningen en recensies van gebruikers lezen.

•Gebruik pillen en supplementen. Om je te laten wennen aan een nieuwe tijdzone en om beter te slapen bij aankomst zou je dokter een kortwerkend slaapmiddel kunnen voorschrijven. Één of twee nachten het goede ritme vinden door een pilletje kan geen kwaad, zolang het maar niet te vaak gebeurd. Sommige experts zeggen dat slaappillen geen goed idee zijn als je op reis bent, omdat je reflexen en inschattingsvermogen minder worden. Denk er daarom goed over na voordat je er gebruik van maakt. Kijk ook goed voordat je iets koopt, sommige jetlagmiddelen die je op internet vindt, zijn niet geheel te vertrouwen.
•Neem een circadaine suite. Er zijn (dure) hotels die luxe cicadaine suites hebben, hier kunnen klanten met een jetlag overnachten. De kamers hebben verduisteringsgordijnen en volspectrumverlichting, ook is er een 24-uursroomservice. Daarnaast worden er massages en hydrotherapie aangeboden zodat je kan herstellen van een jetlag. Het enige nadeel is dat het erg duur is, maar als je bijvoorbeeld op zakenreis bent is het heel handig.

Vooral die laatste schijnt het goed te doen :-) whahahahaha

Steffie

Heee Els,

Haha dat was dan toch nog ff rennen in Londen!! Maar goed, de lange reis is helemaal goedgekomen :)!
Heel veel plezier nog in Sydney!!
xx

Thea

Hee Else Miek

Het lijkt mij nu al heerlijk!!!
Lekker genieten van alles wat er op jouw pad komt, super!!
Heel veel plezier in Sydney!!!

XXXXX

Davor

Crikey mate, crocodile Els!

mooi dat je bent gearriveerd, ik ga mijn bestuursmattie volgen! ik verwacht foto's van orka's, ijsberen, zeehonden, muggen en jeukers...

(o nee, dat laatste niet)

Groetjes
D

Andor

Drijf je nou de spot met mij in je eerste zin! ;)

Veel plezier!!
XXX

Ewoud

Haai Else-Miek,

Heb jij Finding Nemo nooit gezien??? Die Aussie meeuwen met hun 'Mine! Mine! Mine!' ook altijd, hahahaha! Veel plezier daaro!

Groetjes Ewoud

Gert

hallo Else Miek,

Veel plezier daar en pas op dieven.

Vr.gr.

Gert

Anne

He Els!

Klinkt goed daar aan de andere kant van de wereld. Jaloers, en dan vooral op de zon! Heel veel plezier en geniet ervan!

Kus Anne

Razende reporter 1

Hey girl,

Ik zie dat je het nog steeds in je hebt, die leuke verhalen schrijven! Kan niet wachten tot je weer terug bent en ik de positie van razende reporter 2 weer op me kan nemen...
Have fun, no worries en cheers mate!

X

Herman

Ik ben trots op jou!
Blijf genieten.

Antje

Ik geniet ook van jou!
kus, Antje

Else-Miek

Hallo allemaal, leuk om jullie reacties te lezen!!!
X Else-Miek

Sanne

Leuk eerste verhaal en wat fijn om te horen dat je veilig aangekomen bent! De volgende keer dus goed op je broodje letten dame!

X Sanne

Jeroen

Leuke verhaal! Geniet van je quality time ;)

x

Hannes

Hey Elsemiek,

Mooi dat je het naar je zin hebt. Je schrijft leuk, veel plezier daaronder!

Groeten Hannes

Erna en Joop

Veel succes met je avontuur !
Vooral Veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel genieten !
greotjes Erna en Joop

Stefan en Nicole

Heee Grote Zus

Om eerlijk te zijn nu al een beetje jaloers het mooie weer mooie omgeving ik weet zeker dat je je helemaal gaat redden daar in australie helaas kon ik je niet uitzwaaien waar ik nu toch wel van baal want me grote zus zit nu in australie aan de andere kant van de wereld ik schrok ineens van dat je was bestolen maar gelukkig toen ik verder las was het slechts de meeuw die je lunch wegkaapte heel veel succes daar met je super avontuur in australie en we wachten met smart op je volgende foto's en verhalen

Groetjes Stefan en Nicole