else-miek.reismee.nl

Were the rainforest meets the reef (Cairns e.o.)

The rainforest was really rainy and the great barrier reef was really great!
Bij aankomst in Cairns viel het gelijk op dat Cairns een bruisende stad is. Toeristen opo het terras of wandelend op de boulevard en locals picknickend in het park of al joggende, fietsend of skeelerend op de boulevard.
In Cairns mag een bezoekje aan het great barrier reef natuurlijk niet ontbreken. Ik koos ervoor om een dagje met een kleine zeilboot mee te gaan. En dat was een goede keuze, ik heb een heerlijke dag gehad: het wsa mooi weer, de zee was rustig en ik heb uren van de onderwaterwereld genoten tijdens het snorkelen. (mijn rug genoot hier minder van: knalrood....auw, de volgende keer toch maar een stingersuit aantrekken). Koraal, gekleurde vissen in allerlei vormen en maten (o.a. Nemo), meezwemmen met de schildpadden.... En tussendoor een heerlijke lunch op de boot, tropisch fruit en tot slot een kaasplateau en wijn :-).
's Avonds nog lekker bij de 'Lagoon' (zwembad en park aan zee) gezeten en daar een paar Duitsers wat Nederlands bijgebracht. Toen we daar zaten kwamen er ook nog duizenden flying foxes overvliegen. Er kwam geen eind aan, zo'n 10 minuten lang konden we van dit mooie schouwspel genieten.
De volgende ochtend begon met een lichte paniek: Waar is mijn hoesje met pasjes (o.a. creditcard)?? Denkdenk, gisteravond had ik het internetpasje nog gebruikt, shit, bij de computer laten liggen?? Nee, daar lag ie dus ook niet. Veel tijd om verderte zoeken had ik niet, want de bus richting Port Douglas en Cape Tribulation stond te wachten. Ik had die nacht gedroomd dat er iemand in onze kamer liep rond te dwalen; was het dan toch geen droom?! Toen ik in de bus verder zocht in mijn tas vertelde de buschauffeur ook nog eens dat er vanaf nu geen telefoonbereik meer was... Godzijdank vond ik een paar uur later de pasjes tussen een notitieblokje. Mijn humeur was weer hersteld. Ik kon nu volop gaan genieten van het4e wereldwonder wat mij te wachten stond. (Na Uluru, Kakadu, Great barrier reef). Ondanks de regen, regen en nog eens regen was het prachtig in het regenwoud van Cape tribulation: bomen van 100-den meters hoog, soms met de raarste vormen, slapen tussen de junglegeluiden en wildlife spotten. Met als hoogtepunt een python die over mijn schoen heen kroop, aaaarghh.... Niet bewegen zei de gids, dan doet ie niets, ik stond toch wel even te trillen op mijn benen. Nu heb ik al wel eens een wurgslang om mijn nek gehad, maar zo in het wild is het toch wel even anders. De nachtwandeling midden door het regenwoud (wel met gids en zaklamp uiteraard) was best eng, maar een heel bijzondere ervaring! Allerlei spinnen, lizards, vuurvliegjes en zelfs lichtgevende takken (er is een bepaald soort schimmel die oplicht in het donker, heel apart om te zien)etc komen 's nachts te voorschijn.
's Ochtends brak het zonnetje nog eventjes door en daar heb ik natuurlijk gelijk gebruik van gemaakt. Samen met Michiel (niet de Michiel van Jolien hoor, die is inmiddels al weer in Nederland, met mijn zonnebril, foei ;-p) ben ik over het verlaten strand naar een mooi uitkijkpunt in het regenwoud gewandeld, heerlijk. Zo af en toe moesten de schoenen wel even uit, omdat heteigenlijk nog nietgenoeg eb was. Met ons zoutwaterkrokodillen, kwallen en cassowaries ontwijkde gedrag hebben we het gered om weer veilig bij het beachhouse aan te komen. Gelukkig konden we die dag ook weer terug richting Port Douglas en daarna Cairns. De avond ervoor zat iedereen namelijk vast in Cape Tribulation, omdat de enige brug over de rivier overstroomd was... (gelukkig had ik al in de planning om een nachtje in cape tribulation te blijven).
Nu ben ik even een dagje aan het bijkomen in Cairns en dan op naar Mission Beach, waar het hopelijk weer iets beter weer is!!

Ernst

Hoi Else-Miek,

Zondagmorgen en jouw reisverslag komt binnen: Een beter begin van de (zon)dag kan je je niet wensen.
Wat je beschrijft is zo goed dat je het als lezer ook mee maakt!
Mooie avonturen en een grote verscheidendheid aan ervaringen. Héérlijk.

Enjoy & take care!

Martine

Tjo Els!

Wat tof weer allemaal. Nog altijd zeer jaloers, hier wordt namelijk sneeuw voorspelt volgende week... De zonnebank draait weer overuren om de winterdepressie voor te zijn haha! Hilarisch, jij en die pasjes. Ik zie het helemaal voor me. Extreem vervelend, natuurlijk, maar ik herken Else-Miekie in de manier waarop je de situatie beschrijft haha! Geniet van elke minuut meis, voor je het weet zit je weer tussen de Hollandse bleekscheten :-)! cheers!

Liefs Martiii

gea huisman

he die else-miek ,
je moeder en oma waren zaterdag bij mij voor mij verjaardag en toe zij je moeder dat op reis was dus van daar deze reactie maar je heb mooi fotos nou ik ga weer ik kijken van de week nog weer .gr gea

Jolien

Els!

Leuk verhaal zeg. Denk dat Michiel wel jaloers is dat je een python hebt gezien. En dan ook van zo dichtbij. Hier in Nederland is het weer even wennen, maar wel lekker om iedereen weer te zien. Have fun in Mission Beach. Vergeet niet de Whitsundays op tijd te boeken, anders zit de leukste boot (voor jou) misschien al vol.

Kus